Βασιλόπιτα

photoΥΛΙΚΑ για ταψί διαμέτρου 35cm

400γρ βούτυρο

350γρ ζάχαρη

7 αυγά

800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 κ.γ. baking powder

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

100ml χυμός πορτοκάλι

1 σφηνάκι κονιάκ

500γρ γιαούρτι

1 στικ βανίλιας

άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ μας το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το γιαούρτι, την βανίλια και το baking powder. Τέλος προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι μας και ανακατεύουμε με το χέρι. Τοποθετούμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 35 λεπτά. Πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη.

 

Από τον chef Δημοσθένη Ταβλαρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας