Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα λάιμ!

photo Συνταγή: Κοτόπουλο με σάλτσα λάιμ

Ένα ελαφρύ, νόστιμο και γρήγορο πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα αρκεί να έχεις αγοράσει τα υλικά. Σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρείς λάιμ και σχοινόπρασο σχεδόν όλο τον χρόνο. Το άρωμα τους είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και η γεύση τους λεπτή και μοναδική, δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

Υλικά για 4 άτομα

800 γρμ φιλέτα από στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα

1 κουταλιά κάρυ

200 γρμ ρύζι μπασμάτι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα

4 κουταλιές λάδι

Χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ

1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη και ξεσποριασμένη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

 Πασπαλίζεις τα φιλέτα με το κάρυ, αλατοπιπερώνεις και τα ψήνεις στο γκριλ για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Πρέπει να γίνουν ροδοκόκκινα και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Στο μεταξύ ετοιμάζεις το ρύζι. Βάζεις 400 γρμ αλατισμένο νερό να βράσει και ρίχνεις το ρύζι. Ανακατεύεις και σιγοβράζεις μέχρι να πιεί όλο το νερό. Κατεβάζεις το ρύζι από την φωτιά και το σκεπάζεις με μια υφασμάτινη πετσέτα, ώστε να τραβήξει τους ατμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά για την σάλτσα εκτός από το ξύσμα του λάιμ, αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις 2 κουταλιές καυτό νερό. Αφήνεις για 5 λεπτά να βγουν τα αρώματα και χτυπάς με σύρμα για να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.

Μοιράζεις το ρύζι σε 4 πιάτα, το σκεπάζεις με το κοτόπουλο και ρίχνεις από πάνω τη σάλτσα και το ξύσμα λάιμ.

από τη Sofia Carmaniola 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας