Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ!

photo Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Αν και χρειάζεται αρκετό χρόνο για την ετοιμασία του, το αποτέλεσμα πάντα με αποζημιώνει. Αγαπημένο πιάτο για μικρούς και μεγάλους αλλά δυστυχώς με πολλές θερμίδες.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 γρ. λαζάνια

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο άπαχο

1 χοντρή φέτα ζαμπόν Πάρμας κομμένο σε κομμάτια

1 λουκάνικο χωριάτικο χωρίς πέτσα ψιλοκομμένο

½ κούπα λάδι ελιάς

200 γρ. τοματάκια κονκασέ

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λίγο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

2 ποτήρια βραστό νερό με ζωμό κρέατος

τριμμένη παρμεζάνα

2 κούπες μπεσαμέλ

 

Σε μία κατσαρόλα σοτάρεις τον κιμά στο λάδι για 4- 5 λεπτά και προσθέτεις το  λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ζαμπόν. Αλατοπιπερώνεις και βράζεις για 5 λεπτά.

Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό βράζοντας για ακόμη 10 λεπτά.

Ρίχνεις την τομάτα και σιγοβράζεις για 1 ώρα. Στο τέλος προσθέτεις την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες. Φροντίζεις η σάλτσα να μην είναι πολύ παχύρρευστη, για να βράσουν τα λαζάνια.

Φτιάχνεις τη μπεσαμέλ όχι πολύ πηχτή.

Στρώνεις σε βουτυρωμένο πυρέξ τα λαζάνια. Βάζεις από πάνω μια στρώση κιμά και από πάνω μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία ακόμη 2 φορές. Πασπαλίζεις με παρμεζάνα και ψήνεις για 45 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.

από τη Sofia Carmagnola

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας