Λαχανοντολμάδες

photo

ΥΛΙΚΑ

1 λάχανο μεγάλο

2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 χούφτα σταφίδες μαύρες

1  χούφτα κουκουνάρια

μαϊντανό,άνηθο ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

5 κουταλιές βούτυρο

2  κουταλιές σογιάλευρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 3 κουταλιές βούτυρο, προσθέτουμε και το ρύζι να τσιγαριστεί, μετά ρίχνουμε ζεστό νερό ή ζωμό που έχουμε κάνει με κύβο χορταρικών και ανάλογο νερό, δύο ποτήρια περίπου, και τ' αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να πιεί το νερό του. Τότε προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι καθώς και το σογιάλευρο. Τ' ανακατεύουμε καλά και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Έχουμε έτοιμα τα ζεματισμένα φύλλα του λάχανου, παίρνουμε ένα ένα τα απλώνουμε και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε καλά. Βάζουμε στον πάτο μιας κατσαρόλας μερικά φύλλα ολόκληρα και από πάνω τοποθετούμε τους ντολμάδες δίπλα-δίπλα, ρίχνουμε νερό σκέτο ή με ένα κύβο χορταρικών τόσο όσο να σκεπαστούν σχεδόν, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δυο κουταλιές βούτυρο. Βάζουμε πάνω τους ένα πιάτο ανάποδα και τους σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το λάχανο και να απορροφηθεί το νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε πολύ λίγο νερό ζεστό. Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα με μια αραιή μπεσαμέλ που έχουμε κάνει με το ζωμό από τους ντολμάδες και έχουμε προσθέσει και το χυμό ενός λεμονιού.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας