Σαρακοστή:Πιλάφι αλά πολίτα (χωρίς λάδι)

photo

Υλικά

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 αγκινάρες κομμένες στη μέση

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

2 καρότα κομμένα κομματάκια

1 φλιτζάνι αρακά

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

7 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ρύζι αλάτι

 

 

Εκτέλεση

 

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα 7 φλιτζάνια νερό με αλάτι και βράζουμε για λίγη ώρα όλα τα λαχανικά. Αφαιρούμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό τους και τον κρατάμε στην άκρη για τη σάλτσα. Προσθέτουμε στα λαχανικά το ρύζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι τα 2 φλιτζάνια ζωμό που έχουμε φυλάξει, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 3 κουταλιές κόρν φλάουρ, 2 κουταλιές ταχίνι και το χυμό από 2 λεμόνια. Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «δέσει». Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ζεστό.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας