Σαρακοστή:Πιλάφι αλά πολίτα (χωρίς λάδι)

photo

Υλικά

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 αγκινάρες κομμένες στη μέση

2 πατάτες κομμένες σε κύβους

2 καρότα κομμένα κομματάκια

1 φλιτζάνι αρακά

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

7 φλιτζάνια νερό

2 φλιτζάνια ρύζι αλάτι

 

 

Εκτέλεση

 

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα 7 φλιτζάνια νερό με αλάτι και βράζουμε για λίγη ώρα όλα τα λαχανικά. Αφαιρούμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό τους και τον κρατάμε στην άκρη για τη σάλτσα. Προσθέτουμε στα λαχανικά το ρύζι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι τα 2 φλιτζάνια ζωμό που έχουμε φυλάξει, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 3 κουταλιές κόρν φλάουρ, 2 κουταλιές ταχίνι και το χυμό από 2 λεμόνια. Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «δέσει». Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και το σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας