Ψαρόσoυπα με μπακαλιάρο

photo

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο μπακαλιάρο φρέσκο

1/2 κιλό καρότα

3-4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

1 μεγάλο μάτσο σέλινο

2-3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

3-6 κολοκυθάκια μικρά

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα

1 φλιτζάνι λάδι

αλάτι

πιπέρι

λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά το ψάρι (από εντόσθια, βράγχια, λέπια) και το κόβουμε στα δύο για να χωρέσει στην κατσαρόλα. Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε το ψάρι. Όταν βράσει, το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί του και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσει προσθέτοντας τώρα τα λαχανικά. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το ζουμί και γαρνίρουμε μ' αυτά το ψάρι. Βάζουμε λίγο από το ζουμί και ένα από κάθε λαχανικό στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Κατόπιν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί, ρίχνουμε το λάδι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο συνοδεύοντας τη με λίγο χυμό λεμονιού.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας