Ψαρόσoυπα με μπακαλιάρο

photo

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο μπακαλιάρο φρέσκο

1/2 κιλό καρότα

3-4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

1 μεγάλο μάτσο σέλινο

2-3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

3-6 κολοκυθάκια μικρά

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα

1 φλιτζάνι λάδι

αλάτι

πιπέρι

λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά το ψάρι (από εντόσθια, βράγχια, λέπια) και το κόβουμε στα δύο για να χωρέσει στην κατσαρόλα. Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε το ψάρι. Όταν βράσει, το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί του και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσει προσθέτοντας τώρα τα λαχανικά. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το ζουμί και γαρνίρουμε μ' αυτά το ψάρι. Βάζουμε λίγο από το ζουμί και ένα από κάθε λαχανικό στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Κατόπιν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζουμί, ρίχνουμε το λάδι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο συνοδεύοντας τη με λίγο χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας