Καλκάνι κρασάτο

photo

Υλικά

2 κιλά καλκάνι (είδος ψαριού)

2 ποτήρια άσπρο αρετσίνωτο κρασί

2 φλιτζανάκια ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό

κύμινο, μπαχάρι

κανέλα, δάφνη

αλάτι

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι, το κόβουμε σε μικρές μερίδες, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Τοποθετούμε το ψάρι σε ρηχή κατσαρόλα με πλατιά βάση και προσθέτουμε το κρασί και τα μπαχαρικά. Ψήνουμε τις μερίδες του ψαριού μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ψάρι σε πιατέλα, χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε το καλκάνι πριν το σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας