Ταλιατέλες με παρμεζάνα και λουκάνικο

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γραμ. μακαρόνια ταλιατέλες

1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

150 γραμ. λουκάνικο χωριάτικο

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

πράσινο πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζετε και τα σουρώνετε.

Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε μισοφέγγαρα, το ψήνετε 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να κατεβάζει το λίπος του.

Βάζετε τα μακαρόνια και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτετε το καυτό βούτυρο με το λουκάνικο. Ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε για πέντε λεπτά την κατσαρόλα με το καπάκι της, για να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε αμέσως, τρίβοντας από πάνω πράσινο πιπέρι.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας