Ταραμοσαλάτα

photo

Υλικά

100 γρ. ταραμά άσπρο ή κόκκινο

1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2λεμόνι, το χυμό

1 μικρό κρεμμύδι

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ταραμά στο μπλέντερ ή στο μίξερ. Μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και το ρίχνουμε λίγο λίγο μαζί με το λάδι στο μπλέντερ για να ανακατευτούν καλά με τον ταραμά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε τα υλικά να δουλευτούν όση ώρα χρειάζεται για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Σερβίρουμε σε ένα μπολ διακοσμώντας με μια ελιά.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας