ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΟΥΑΚΕΡ

photo

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

11/2 φλιτζάνι κουάκερ

ξύσμα λεμονιού

1/2 κουταλάκι κοφτό μπέικιν

 

Εκτέλεση

 

Τ' ανακατεύουμε όλα και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο μια ώρα. Μετά την πλάθουμε ρολό 5 εκατοστά διάμετρο, την τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και την αφήνουμε στο ψυγείο 12 ή περισσότερες ώρες. Την κόβουμε σε φέτες 1/2 εκατοστό, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα. Τις βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200 βαθμούς κελσίου για 10'.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας