Χταπόδι κρασάτο

photo

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι φρέσκο, γύρω στο 1 1/2 κιλό

μισό φλιτζάνι τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ελιάς

2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί μαύρο (μπρούσκο)

2 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος πελτές

αλάτι, πιπέρι τριμμένο και λίγα ολόκληρα σπυριά

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έχουμε πάρα πολύ καλά χτυπημένο το χταπόδι. Το καθαρίζουμε, το πλένουμε καλά, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το χταπόδι και γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι - για 5-10' λεπτά - να καβουρδιστούν. Ρίχνουμε τότε το κρασί (ίσα ίσα να σκεπάσει τα κομμάτια του χταποδιού), τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλατοπίπερο και λίγα σπυριά πιπέρι κι αφήνουμε να σιγοβράσει το χταπόδι, ώσπου να ψηθεί εντελώς και να πυκνωθεί η σάλτσα του.

 

Σημείωση: Αν το χταπόδι δεν είναι φρέσκο, τότε, πριν το μαγειρέψουμε, πρέπει να το μουσκέψουμε από το προηγούμενο βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας