Καλαμαράκια τηγανητά

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καλαμαράκια μικρά, τρυφερά

1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελιάς

αλάτι - αλεύρι

λεμονιά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια με άφθονο νερό, τα σκίζουμε, αφαιρούμε τα έντερα, το κοκαλάκι και τα μάτια τους (στο τηγάνισμα σκάζουν και πετάνε λάδια) και τα ξεπλένουμε πολύ καλά, να φύγει όλο το μελάνι τους. Αποχωρίζουμε τα πλοκάμια από την κουκούλα τους. Κόβουμε σε κομμάτια τα πλοκάμια, γδέρνουμε την κουκούλα από τη μεμβράνη που τη σκεπάζει και τη σκίζουμε σε λουρίδες.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε πρώτα τις λουρίδες της κουκούλας και μετά τα κομμάτια των πλοκαμιών (γιατί τα πλοκάμια αργούν περισσότερο να ψηθούν) σε πολύ δυνατή φωτιά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε, γαρνίροντάς τα με φέτες λεμονιών.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας