Χοιρινές φέτες στην κατσαρόλα

photo

ΥΛΙΚΑ

6 φέτες χοιρινές από το καρέ

2-3 πατάτες βρασμένες και κομμένες οε κύβους

μερικές φουντίτσες κουνουπίδι βρασμένο

2-3 καρότα βρασμένα και κομμένα σε κύβους

2-3 κολοκυθάκια βρασμένα και κομμένα σε φέτες

λίγα φασολάκια πράσινα βρασμένα και κομμένα

7 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη

λίγο σέλινο (γούλες σε κύβους και φυλλαράκια ψιλοκομμένα)

μαϊντανός ψιλοκομμένος

κάπαρη ψιλή

χυμός 2-3 ζουμερών λεμονιών

μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

7-2 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμός πουλερικών

7 φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί (αρετσίνωτο)

αλάτι-πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα χορταρικά και τα κόβουμε σε στενές λουρίδες. Τα αναμιγνύουμε, τα πλένουμε με νερό και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε και πλαταίνουμε με τον μπαλτά τις χοιρινές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλευρώνουμε και τις κοκκινίζουμε, τηγανίζοντας τες σε δυνατή φωτιά, για 3-4 λεπτά.

Στρώνουμε τα μισά χόρτα σε φαρδιά κατσαρόλα ή γκιουβέτσι πήλινο, τοποθετούμε πάνω τους τις φέτες, τις σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα χόρτα, προσθέτουμε το κρασί, τον πουρέ της ντομάτας λιωμένο σε λίγο νερό, συμπληρώνουμε ακόμα λίγο νερό να μισοσκεπαστούν τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το βούτυρο του τηγανιού και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, ωσότου ψηθούν οι φέτες κι απομείνουν με μια αραιή σάλτσα.

Βγάζουμε τότε προσεχτικά τις χοιρινές φέτες, τις τοποθετούμε κατά σειρά σε πιατέλα και γύρω τους βάζουμε τα χορταρικά.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας