Σαλάτα με όσπρια και χρωματιστά λαχανικά

photo

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φακές

1 κόκκινη πιπεριά

1 πορτοκαλιά πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 μικρό κουτί των 300 γρ. καλαμπόκι

1 κουτί των 400 γρ. φασόλια κόκκινα

5 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα, ανάλογα με την προτίμησή σας

1 κρεμμυδάκι

 

Για τη σαλάτα:

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ψήνετε κανονικά την φακή σε βραστό νερό. Όταν μισοψηθεί, αλλάζετε το νερό μέχρι να ψηθεί τελείως και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμυδάκι που τηγανίσατε σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μέτριο μπολ αφού τα έχετε πλύνει από την κονσέρβα και προσθέτετε το μαρούλι και ακολούθως τις φακές. Ετοιμάζετε την σάλτσα και την ρίχνετε πάνω από την σαλάτα. Αν θέλετε ετοιμάζετε από ώρα πριν, βάζετε στο ψυγείο και προσθέτετε την σάλτσα την ώρα που θα την φάτε.





Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας