Σουτζουκάκια

photo

ΥΛΙΚΑ

 

Για τη μαρινάδα:

2 λεμόνια το χυμό

3 κουταλιές σούπας γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη δενδρολίβανο

μέντα

αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα μπιφτέκια. (Το νερό να τα σκεπάζει). 2 κύβους χορταρικών και τη σάλτσα Σόγιας. Κάνουμε χωριστά τη μαρινάδα, ανακατέβοντας μαζί όλα τα υλικά. Ρίχνουμε μέσα σ' αυτή τα μπιφτέκια που έχουμε κόψει σε κομμάτια για σουβλάκια και τα αφήνουμε όλη νύχτα. Τα περνάμε στη σούβλα μαζί με κομμάτια ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού και τα σερβίρουμε με μουστάρδα. Αν θέλουμε τα ψήνουμε λίγο στο φούρνο.

 

Για τα σουτζουκάκια:

Κάνουμε το ίδιο μίγμα όπως για τους κεφτέδες, προσθέ­τοντας και σκόρδο φρέσκο ή σκόνη. Πλάθουμε σουτζουκά­κια, τα τηγανίζουμε για λίγο ή τα βάζουμε λίγο στο φούρνο και μετά τα ρίχνουμε σε σάλτσα που έχουμε κάνει με ντομάτα, λίγο λάδι και δύο φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι να σιγοβράσουν. Τα σερβίρουμε με πιλάφι.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας