Μελιτζάνες παρμεζάνα

photo

ΥΛΙΚΑ
750γρ. μελιτζάνες
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
300γρ. σάλτσα ντομάτα
125γρ. τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες, αλατίστε τις, βάλτε τις σε σουρωτήρι και αφήστε τις για 1 ώρα. Σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας και αλευρώστε τις ελαφρά. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Βγάλτε τις και βάλτε τις αμέσως σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
Λαδώστε ένα μεσαίο πυρίμαχο σκεύος και φτιάξτε εναλλάξ στρώσεις με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνες και μοτσαρέλα σκορπίζοντας πάνω από κάθε στρώση πιπέρι και παρμεζάνα. Θα πρέπει να τελειώσετε με παρμεζάνα.
Ψήστε τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο και στους 200ο C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρεται ζεστό.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας