Μανιταρόσουπα

photo

ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια

1 φακελάκι αποξηραμένα πορτσίνι

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλ/νι γάλα

1 φλ/νι άσπρο κρασί

1 λίτρο ζωμό

2 κ. σ. κόρν φλάουρ

αλατοπίπερο

λάδι

μαϊντανό ψιλοκόμμενο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζω με βρεγμένο βέτεξ τα μανιτάρια και τα κόβω φέτες.
  • Μουλιάζω τα πορσίνι στο κρασί για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Στραγγίζω τα πορσίνι και φυλάω το κρασί που θα μου χρειαστεί.
  • Σοτάρω τα μανιτάρια τα φρέσκα στο λάδι που έχει κάψει πολύ. Προσθέτω και τα πορσίνι.
  • Αρχικά δεν ανακατεύω τα μανιτάρια καθόλου για να μην κατεβάσουν υγρά. Αν κατεβάσουν αφήνω να εξατμιστεί το υγρό και ρίχνω και τα κρεμμύδια.
  • Τα σοτάρω αρκετά, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω.
  • Σβήνω με το κρασί, το ζωμό, ανακατεύω και αφήνω να βράσει περίπου 15 λεπτά.
  • Προσθέτω στο τέλος το γάλα και το μαϊντανό, και αφήνω να πάρει ένα δυο βράσεις.
  • Βγάζω μερικά μανιτάρια χώρια και το υπόλοιπο το πολτοποιώ.
  • Το σερβίρω με κρουτόν που έχω ψήσει στο φούρνο με λίγο ξερό σκόρδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας