Μανιταρόσουπα

photo

ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια

1 φακελάκι αποξηραμένα πορτσίνι

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλ/νι γάλα

1 φλ/νι άσπρο κρασί

1 λίτρο ζωμό

2 κ. σ. κόρν φλάουρ

αλατοπίπερο

λάδι

μαϊντανό ψιλοκόμμενο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζω με βρεγμένο βέτεξ τα μανιτάρια και τα κόβω φέτες.
  • Μουλιάζω τα πορσίνι στο κρασί για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Στραγγίζω τα πορσίνι και φυλάω το κρασί που θα μου χρειαστεί.
  • Σοτάρω τα μανιτάρια τα φρέσκα στο λάδι που έχει κάψει πολύ. Προσθέτω και τα πορσίνι.
  • Αρχικά δεν ανακατεύω τα μανιτάρια καθόλου για να μην κατεβάσουν υγρά. Αν κατεβάσουν αφήνω να εξατμιστεί το υγρό και ρίχνω και τα κρεμμύδια.
  • Τα σοτάρω αρκετά, προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω.
  • Σβήνω με το κρασί, το ζωμό, ανακατεύω και αφήνω να βράσει περίπου 15 λεπτά.
  • Προσθέτω στο τέλος το γάλα και το μαϊντανό, και αφήνω να πάρει ένα δυο βράσεις.
  • Βγάζω μερικά μανιτάρια χώρια και το υπόλοιπο το πολτοποιώ.
  • Το σερβίρω με κρουτόν που έχω ψήσει στο φούρνο με λίγο ξερό σκόρδο.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας