Χταπόδι σαλάτα

photo

ΥΛΙΚΑ

1/2 -1 κιλό χταπόδι

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

1 μεγάλο κρεμμύδι

μαϊντανό

κάπαρη

σκόρδο

πιπέρι

λάδι

χυμός από 2 λεμόνια ή ξύδι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι μόνο του στην κατσαρόλα, να πάρει 2 - 3 βράσεις. Το βγάζουμε, το κόβουμε σε κομματάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο με ένα ποτηράκι ούζο και το κρεμμύδι. Όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε το λάδι του και το σκόρδο, τ' αφήνουμε ανοιχτό να σωθούν τα υγρά του και να μελώσει η σάλτσα του. Σβήνουμε με λεμόνι ή ξύδι (προτιμώ το ξύδι) και κατεβάζουμε απ' τη φωτιά. Όταν κρυώσει λιγάκι, το σερβίρουμε σε σαλατιέρα, ρίχνοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό, κάπαρη και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγη ώρα να ανταλλάξουν τις γεύσεις τα υλικά.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας