Τορτελίνια με μπεϊκον και μανιτάρια

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο τορτελίνια ολικής άλεσης με τυρί

1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα

5 φέτες μπέικον

λίγο τυρί ένταμ κομμένο σε κυβάκια

λίγο ελαιόλαδο

ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί για τη σάλτσα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα τορτελίνια και τα σουρώνουμε. Στο σουρωτήρι, τα αφήνουμε για λίγο κάτω από το νερό της βρύσης για να μην κολλήσουν. Όσο βράζουν τα τορτελίνια, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Προσέχουμε να ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε το μισό ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετά, βάζουμε και το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε, τέλος, το ένταμ και ανακατεύουμε.. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Για έξτρα θερμίδες, τρίβουμε και λίγο γκούντα πάνω από τη μακαρονάδα μας.

(1) σχόλια
  • 26/12/2016 23:12 - Ο/Η Xristos σχολίασε:

    Συνταγές με ουσία χωρίς φανφάρες! Καταπληκτικά

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας