Τορτελίνια με μπεϊκον και μανιτάρια

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο τορτελίνια ολικής άλεσης με τυρί

1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα

5 φέτες μπέικον

λίγο τυρί ένταμ κομμένο σε κυβάκια

λίγο ελαιόλαδο

ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί για τη σάλτσα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα τορτελίνια και τα σουρώνουμε. Στο σουρωτήρι, τα αφήνουμε για λίγο κάτω από το νερό της βρύσης για να μην κολλήσουν. Όσο βράζουν τα τορτελίνια, σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Προσέχουμε να ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε μέσα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε διαρκώς. Προσθέτουμε το μισό ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μετά, βάζουμε και το υπόλοιπο κρασί και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε, τέλος, το ένταμ και ανακατεύουμε.. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Για έξτρα θερμίδες, τρίβουμε και λίγο γκούντα πάνω από τη μακαρονάδα μας.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας