Ζαμπονοτυρόπιτα

photo

ΥΛΙΚΑ

4 φύλλα κρούστας

150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

250 γρ. κασέρι τριμμένο

200 γρ. φέτα

2 κ. σούπας αλεύρι φαριναπ

2 κούπες γάλα φρέσκο

2 αυγά

μοσχοκάρυδο

πιπέρι

ελαιόλαδο για τα φύλλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να δέσει η κρέμα. Τότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τ' αυγά χτυπημένα, τα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

 

Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.Κόβουμε τα φύλλα στη μέση έτσι ώστε να γίνουν 8.Στρώνουμε στον πάτο τα 4 φύλλα λαδωμένα ένα ένα.Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.Καλύπτουμε με τα άλλα 4,επισης λαδωμένα εκτός από το τελευταίο.Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά  σε κάθετες λωρίδες.Περιχύνουμε την πίτα μ' ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αρχικά στους 200 β. και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180 β. ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Σερβίρεται ζεστή.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας