ΠΑΕΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

photo

ΥΛΙΚΑ

16 Αχιβάδες

32 Μύδια

8 Καραβίδες

8 Γαρίδες

2 Καλαμάρια κομμένα σε λωρίδες

2 Πιπεριές , 1 πράσινη και 1 κόκκινη, κομμένες

400 gr Ρύζι Γλασέ

2 Τομάτες Κον  Κασέ

2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 gr Αρακά

1/2 gr Σαφράν

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αχνίζουμε σε σκεπαστό σκεύος τα όστρακα, τις γαρίδες και τις καραβίδες εφόσον τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Βγάζουμε τα θαλασσινά και κρατάμε το ζωμό τους. Συμπληρώνουμε με νερό και βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας τον αρακά και το σαφράν. Παίρνουμε τα όστρακα και κρατάμε από λίγα από το καθένα και την ψίχα από τα υπόλοιπα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε και τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τις τομάτες και τις πιπεριές, στη συνέχεια τα θαλασσινά και τέλος το ρύζι. Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας