Σπαγγέτι με ρολάκια μελιτζάνας

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια σπαγγέτι

15 φέτες μελιτζάνες φλάσκες

15 μακρόστενα κομμάτια κεφαλογραβιέρα

15 φέτες ζαμπόν

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες

1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας

3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

Ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

300 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω το σπαγγέτι και το σουρώνω. Τηγανίζω τις μελιτζάνες, τις αφήνω να κρυώσουν και τις απλώνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα λάδια. Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι σε χαμηλή φωτιά και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά. Προσθέτω τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, την πιπεριά, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνω τη σάλτσα να πήξει. Μετά βάζω μέσα στην κατσαρόλα το σπαγγέτι, το ανακατεύω δυο τρεις φορές και σβήνω τη φωτιά. Βάζω σε μια πιατέλα λίγη παρμεζάνα, απλώνω το σπαγγέτι και ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα. Παίρνω μια φέτα μελιτζάνα, βάζω από πάνω μια φέτα ζαμπόν και, τέλος, ένα κομμάτι κεφαλογραβιέρα και φτιάχνω ένα ρολό. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω όλα τα ρολάκια και τα βάζω ένα ένα πάνω στο σπαγγέτι. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας