Μανιταροσαλάτα

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μανιτάρια

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κρεμμύδι

50 γρ. αλάτι

πιπέρι

30 γρ. μαργαρίνη

 


Μαρινάτα:

2-3 κουτ. σούπας ξύδι

5 κουτ. σούπας λάδι

πιπέρι

1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

1 πρέζα ζάχαρη

1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε φέτες. Κόψτε την μαργαρίνη και μαράνετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο σκεύος.Χτυπήστε όλα τα υλικά της μαρινάτας και περιχύστε τα βρασμένα υλικά. Ανακατέψτε καλά, αφήστε να τραβήξουν και μετά σερβίρετε

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας