Γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο

photo

ΥΛΙΚΑ

250γρ. φασόλια λευκά ή έγχρωμα Γίγαντες - Ελέφαντες

3 μέτρια καρότα

2 κλωνάρια σέλινο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2 λουκάνικα

80ml. ελαιόλαδο

200ml. ντομάτα κονκασέ

Αλάτι

Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγούμενη να φουσκώσουν. Τους βράζουμε σε νερό για 30 λεπτά περίπου (να κρατάνε). Κόβουμε το κρεμμύδι και τα καρότα σε φέτες, το σέλινο σε μικρά κομματάκια και το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε στο ταψί μαζί με όλα τα παραπάνω υλικά, προσθέτοντας τη ντομάτα κονκασέ, λίγο νερό, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς C. Κόβουμε σε φέτες τα λουκάνικα και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τα περιχύνουμε στους γίγαντες μαζί με τα υγρά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας