Μακαρόνια Amarticiana

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνια

5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι τσαγιού σπασμένο ξερό τσίλι
800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (2 κονκασέ)
Αλάτι

Πιπέρι

1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
Τριμμένη παρμεζάνα όση σας αρέσει για πασπάλισμα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το μπέικον και το κρεμμύδι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το σκόρδο και συνεχίζετε για 2 λεπτά ακόμη (προσοχή να μην μαυρίσει το σκόρδο). Προσθέτετε τις ντομάτες και το τσίλι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε μαζί με το βασιλικό στη σάλτσα. Ανακατεύετε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας