Μπακαλιαροκροκέτες

photo

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. μπακαλιάρο παστό

1 1/2 κιλό πατάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/3 του φλιτζανιού άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζανιού ούζο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κολοκυθάκια τριμμένα

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

200 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε την πέτσα από τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε νερό και βυθίζουμε τον μπακαλιάρο. Θα πρέπει να παραμείνει στο νερό για τουλάχιστον 14 ώρες και να αλλάζουμε το νερό κάθε 3-4 ώρες. Την επόμενη μέρα, τον στραγγίζουμε, τον βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τον σκεπάζει και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά με ξεσκέπαστο το σκεύος. Τον σουρώνουμε και τον στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε τα κόκαλα και τον «μαδάμε» με τα χέρια μας. Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το μπακαλιάρο, τις πατάτες, τα αυγά, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το μάραθο ή τον άνηθο, το μαϊντανό, το αλεύρι, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Βρέχουμε τα χέρια μας με το ούζο, φτιάχνουμε κεφτεδάκια και τα πατάμε λίγο, να πλατύνουν. Ρίχνουμε 50 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Τοποθετούμε τις κροκέτες και τηγανίζουμε γύρω στα 3 - 4 λεπτά από κάθε μεριά. Σε μια πιατέλα στρώνουμε λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις η πρώτη δόση είναι έτοιμη, μεταφέρουμε εκεί τις κροκέτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Πετάμε το χρησιμοποιημένο λάδι και βάζουμε στο τηγάνι 50 ml καινούργιο. Μόλις κάψει, τηγανίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο άλλη μια δόση ψαροκροκέτες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, χύνοντας έπειτα από κάθε τηγανιά το χρησιμοποιημένο λάδι και βάζοντας καινούργιο, μέχρι να τελειώσουν οι κροκέτες.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας