Γαρίδες με κονιάκ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες Νο20

λίγο βούτυρο

1 μικρό ποτήρι κονιάκ

300 ml κρέμα γάλακτος

1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν και να μην έχουν καθόλου νερά. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις σβήνετε με το κονιάκ και περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και σιγομαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας