Γαρίδες με κονιάκ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες Νο20

λίγο βούτυρο

1 μικρό ποτήρι κονιάκ

300 ml κρέμα γάλακτος

1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν και να μην έχουν καθόλου νερά. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις σβήνετε με το κονιάκ και περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και σιγομαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας