Ριζότο με μανιτάρια

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι ρύζι

1 μεγάλο μανιτάρι (portobello)

2-3 μανιτάρια (oyster)

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μικρό κολοκύθι τριμμένο

άνηθος

λάδι για τσιγάρισμα, περίπου 1/2 ποτήρι

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος

παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό (4-5 λεπτά). Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το κολοκύθι και αλάτι/πιπέρι/άνηθο και αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να "πιει" το νερό. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη κατσαρόλα βάζοντας από πάνω και το καπάκι. Μετά από 5 λεπτά περίπου ανοίγουμε το καπάκι, αφαιρούμε τη πετσέτα, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας