Ριζότο με μανιτάρια

photo

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι ρύζι

1 μεγάλο μανιτάρι (portobello)

2-3 μανιτάρια (oyster)

1 μέτριο κρεμμύδι

1 μικρό κολοκύθι τριμμένο

άνηθος

λάδι για τσιγάρισμα, περίπου 1/2 ποτήρι

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος

παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό (4-5 λεπτά). Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό και το κολοκύθι και αλάτι/πιπέρι/άνηθο και αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να "πιει" το νερό. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη κατσαρόλα βάζοντας από πάνω και το καπάκι. Μετά από 5 λεπτά περίπου ανοίγουμε το καπάκι, αφαιρούμε τη πετσέτα, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας