ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

photo

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καθαρισμένα μύδια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, χωρίς τη φλούδα

1 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας

λίγο μαϊντανό

λίγο άνηθο

αλάτι, πιπέρι

½ κούπα ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μύδια. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφού πάρουν λίγο βράση, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας