Κρεμμυδόσουπα

photo

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. βούτυρο

4 φλ. λεπτοκομμένα κρεμμύδια

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. αλεύρι

4 φλ. ζωμός βοδινού ή νερό με 2 κύβους

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 φέτες γαλλικό ψωμί τοσταρισμένο

τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή μοτσαρέλα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα, βάλτε το βούτυρο να λιώσει, προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 3'. Προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για 30'. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τη σούπα σε 2 ή 4 πυρίμαχα μπολ (ανάλογα πόσοι θα φάνε), μοιράστε το τοσταρισμένο ψωμί, βάλτε από πάνω αρκετό τριμμένο τυράκι και βάλτε τα μπολ στο φούρνο, στους 200°, μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί.



Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας