Κρουασάν με ζαμπόν και τυρί

photo

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. σφολιάτα (έτοιμο φύλλο)
75 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ. γάλα
100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
αλάτι

πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβετε σε 8 τρίγωνα κομμάτια.  Αλείφετε τα τρίγωνα με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το ζαμπόν σε μακρόστενες λωρίδες. Τις τοποθετείτε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του τριγώνου. Μοιράζετε το τυρί. Τυλίγετε τα τρίγωνα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα τοποθετείτε επάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί.
5. Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με το γάλα. Αλείφετε τα κρουασάν και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας