Φιλέτο με μανιτάρια και σως marsala

photo

Φιλέτο με μανιτάρια και σως marsala

Υλικά

 

4 φιλέτα μοσχαρiσια των 200 γρμ

1 κούπα κρασi Μαρσαλα

1 χούφτα καλοδιαλεγμένο φρέσκο θυμάρι

2 κουταλιές λάδι ελιάς

400 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες της αρεσκεiας σας

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 σκελiδα σκόρδο ψιλοκομμένη

100 γρμ κρέμα γάλακτος light 10% λιπαρά

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ψιλοκόβεις το μισό θυμάρι και το πασπαλίζεις πάνω στα φιλέτα μαζί με μια κουταλιά λάδι. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να μαριναριστεί για δέκα λεπτά. Σε βαρύ αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (μέτρια ψημένα). Μπορείς να τα μαγειρέψεις περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πως σου αρέσουν. Βγάλε το κρέας από το τηγάνι και άφησε το να σταθεί 4 - 5 λεπτά, ενώ θα  ετοιμάζεις την σάλτσα.

Χαμήλωσε την φωτιά, πρόσθεσε 1 κουταλιά λάδι και σοτάρισε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το υπόλοιπο θυμάρι. Πρόσθεσε το κρασί και την κρέμα μετά από λίγα λεπτά. Πρόσθεσε και τους χυμούς που έχει βγάλει το κρέας στο μεταξύ. Αλατοπιπέρωσε.

Σερβίρισε τα φιλέτα με την σάλτσα από πάνω. Συνόδεψε τα με σπανάκι ατμού ή άλλο λαχανικό που σου αρέσει.


Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας