Πίτσα με μανιτάρια και μοτσαρέλα

photo

ΥΛΙΚΑ

Για 2 πίτσες


Για τη ζύμη:

1/2 δόση  ζύμη για πίτσα


Ζύμη για πίτσα:

για 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκ.
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο
10 γραμμ. ξερή μαγιά
125 ml χλιαρό νερό
1 κ.κ. αλάτι
1/2 κ.κ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια εύπλαστη ζύμη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σε καθαρό μπολ ρίχνουμε λίγο αλεύρι, βάζουμε μέσα τη ζύμη μας, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι και καλύπτουμε καλά με νωπή πετσέτα ή με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο και τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε καθεμία σε φύλλο με τα χέρια μέσα σε αντικολλητικό ταψάκι, όπου έχουμε πασπαλίσει λίγο ψιλό σιμιγδάλι, για πιο τραγανή πίτσα.

 

Για τη γέμιση:
20 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, περασμένη από τον χοντρό τρίφτη
250 γραμμ. παρμεζάνα, σε φλοίδες
4 μπάλες μοτσαρέλα, σε φέτες
150 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί για πίτσα. Την αλείφουμε καλά με τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις, για περίπου 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας