Σουπιές με κρασί

photo

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά σουπιές

500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

μισό κιλό κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1,5 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο ξηρό
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζετε και πλένετε καλά τις σουπιές, τις κόβετε σε κομμάτια και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Kαθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβετε σε φέτες. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε τις σουπιές μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι. Κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και τη δάφνη και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, ελέγχοντας αν χρειάζονται και άλλο νερό. Σερβίρονται ζεστές.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας