Σουπιές με κρασί

photo

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά σουπιές

500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

μισό κιλό κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1,5 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο ξηρό
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζετε και πλένετε καλά τις σουπιές, τις κόβετε σε κομμάτια και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Kαθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβετε σε φέτες. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε τις σουπιές μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι. Κατόπιν προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και τη δάφνη και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, ελέγχοντας αν χρειάζονται και άλλο νερό. Σερβίρονται ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας