Τάρτα κοτόπουλου με μπέικον και τυριά

photo

ΥΛΙΚΑ

1 δόση ζύμη μπριζέ ή 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες

5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
3 φλιτζάνια κίτρινα τυριά τριμμένα
18 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 πιπεριές ψιλοκομμένες
3 αβγά, χτυπημένα
2 φλιτζάνια μπεσαμέλ *
λίγο βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το  κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κατόπιν προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον, τις πιπεριές το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αβγά Σε λαδωμένη ταρτιέρα τοποθετούμε το φύλλο και απλώνουμε σε αυτό τη γέμισή μας. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο από τα τοιχία, ώστε να μην ξεχειλίσει η κρέμα. Τέλος, ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

 

*Για τη μπεσαμέλ:

Υλικά:

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζάνι γάλα

τριμμένο μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

1 αβγό

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύοντας και πάλι.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας