Νιόκι σούπα

photo

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά

μοσχοκάρυδο τριμμένο

160 γρ. σιμιγδάλι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

80 γρ. βούτυρο

2 & 2/4 λίτρου ζωμός κρέατος

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη την οποία αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο. Μετά από μια ώρα με ένα κουτάλι της σούπας φτιάχνουμε μπαλίτσες νιόκι και τα ρίχνουμε στο νερό το οποίο πρέπει να κοχλάζει ελαφρά. Αφήνουμε γύρω στα 25 λεπτά να γίνουν  και τα στραγγίζουμε. Τέλος τα τοποθετούμε σε καυτό ζωμό κρέατος τον οποίο έχουμε ανακατέψει με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας