Νιόκι σούπα

photo

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά

μοσχοκάρυδο τριμμένο

160 γρ. σιμιγδάλι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

80 γρ. βούτυρο

2 & 2/4 λίτρου ζωμός κρέατος

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη την οποία αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο. Μετά από μια ώρα με ένα κουτάλι της σούπας φτιάχνουμε μπαλίτσες νιόκι και τα ρίχνουμε στο νερό το οποίο πρέπει να κοχλάζει ελαφρά. Αφήνουμε γύρω στα 25 λεπτά να γίνουν  και τα στραγγίζουμε. Τέλος τα τοποθετούμε σε καυτό ζωμό κρέατος τον οποίο έχουμε ανακατέψει με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας