Λουκανικόσουπα

photo

ΥΛΙΚΑ

6 λουκάνικα Φρανκφούρτης

6 πατάτες,κομμένες

2 καρότα, κομμένα σε κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

4 πράσα (το λευκό μέρος), κομμένα σε κομμάτια

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια λευκό κρασί

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

6 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας τα διαρκώς. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε τα λαχανικά με το αλεύρι ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας 8 ποτήρια χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά προσέχοντας μην φουσκώσει και ξεχειλίσει η κατσαρόλα. Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι η πατάτα να γίνει πάρα πολύ μαλακιά. Προσθέτουμε τα κομμένα λουκάνικα και την κρέμα γάλακτος  ανακατεύουμε ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα η σούπα και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμα λίγο έως ότου μαλακώσει και το λουκάνικο. Τέλος, την πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας