Πίτσα μαργαρίτα

photo

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

3 κούπες αλεύρι σκληρό

2/3 κούπας ζεστό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι


Για την πίτσα:

5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
4 κουταλιές  ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζετε το μισό νερό, διαλύετε την μαγιά και την αφήνετε 10 λεπτά. Σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνετε την μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, μια ώρα να φουσκώσει. Πλάθετε τη ζύμη για 1 λεπτό, την ανοίγετε σε φύλλο και την βάζετε σε λαδωμένο ταψί.  Από πάνω βάζετε τις φέτες ντομάτας, την μοτσαρέλα, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με τον βασιλικό, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας