Πίτσα μαργαρίτα

photo

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

3 κούπες αλεύρι σκληρό

2/3 κούπας ζεστό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι


Για την πίτσα:

5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
4 κουταλιές  ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βάζετε το μισό νερό, διαλύετε την μαγιά και την αφήνετε 10 λεπτά. Σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνετε την μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος, μια ώρα να φουσκώσει. Πλάθετε τη ζύμη για 1 λεπτό, την ανοίγετε σε φύλλο και την βάζετε σε λαδωμένο ταψί.  Από πάνω βάζετε τις φέτες ντομάτας, την μοτσαρέλα, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, πασπαλίζετε με τον βασιλικό, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας