Σούπα με αγγούρι και τόνο

photo

ΥΛΙΚΑ

3 αγγούρια

500 γρ. τόνος σε κονσέρβα τεμαχισμένος

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1/4 κουταλάκι πράσινο πιπέρι

χυμός λεμονιού

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα αγγούρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στα δυο και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και το υγρό εσωτερικό. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, σβήνουμε το αγγούρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Προθερμαίνουμε τα πιάτα στο φούρνο. Όταν βράσει το αγγούρι, το λιώνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καγιέν και 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε το τόνο στα ζεστά πιάτα και ρίχνουμε τη σούπα. Προσθέτουμε ένα κλαράκι άνηθο στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας