Σούπα με αγγούρι και τόνο

photo

ΥΛΙΚΑ

3 αγγούρια

500 γρ. τόνος σε κονσέρβα τεμαχισμένος

200 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1/4 κουταλάκι πράσινο πιπέρι

χυμός λεμονιού

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε τα αγγούρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στα δυο και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και το υγρό εσωτερικό. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε βούτυρο, σβήνουμε το αγγούρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Προθερμαίνουμε τα πιάτα στο φούρνο. Όταν βράσει το αγγούρι, το λιώνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καγιέν και 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε το τόνο στα ζεστά πιάτα και ρίχνουμε τη σούπα. Προσθέτουμε ένα κλαράκι άνηθο στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας