Κανελόνια με τυριά και αλλαντικά

photo

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κανελόνια

10 φέτες τυρί γκούντα ψιλοκομμένο

1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 1/2 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο

1 συσκευασία ντοματάκι τριμμένο

12 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

12 φέτες πάριζα ψιλοκομμένη

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

2 κρεμμύδια

1 κούπα ελαιόλαδο

δυόσμο

βασιλικό

αλάτι

πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι αφού πρώτα τα ψιλοκόψουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε το τριμμένο ντοματάκι, βασιλικό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ζάχαρη.

 

Για να φτιάξουμε τη γέμιση κόβουμε σε μικρά κομματάκια το τυρί γκούντα, το ζαμπόν και την πάριζα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, αφού το  ψιλοκόψουμε. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομματάκια από το ζαμπόν, την πάριζα, και το γκούντα, καθώς επίσης και την τριμμένη γραβιέρα με το τριμμένο γκούντα. Δεν ρίχνουμε όλη την ποσότητα από την γραβιέρα και το γκούντα αλλά κρατάμε λίγη για να πασπαλίσουμε τα κανελόνια στο τέλος. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό γάλα και τα δύο αβγά και ανακατεύουμε καλά.

 

Παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια, τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Μόλις γεμίσουμε όλα τα κανελόνια , τα περιχύνουμε με την σάλτσα, προσθέτουμε στις άκρες το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι γάλα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και το τριμμένο γκούντα που είχαμε κρατήσει. Βάζουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας