Χοιρινό με κάστανα

photo

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό

250 ml. λευκό κρασί

500 γρ. κάστανα καθαρισμένα
30 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 πράσινα μήλα
1 κρεμμύδι
3 κουταλιές αλεύρι
250 ml. ζωμό κρέατος
αλάτι

πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε το κρέας και το κόβετε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο  και τα αφήνετε να ροδίσουν. Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι και  ανακατεύετε μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κρασί και όσο ζεστό ζωμό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Τα τελευταία 30 λεπτά προσθέτετε τα κάστανα χωρίς να τα ανακατέψετε. Λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά προσθέτετε τα μήλα κομμένα σε κύβους.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας