Σούπα αγγουριού με τόνο

photo

ΥΛΙΚΑ

2 αγγούρια

500 γρ. τόνος κονσέρβα τεμαχισμένος
200 γρ. κρέμα γάλακτος
χυμό λεμονιού
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1/4 κουταλάκι πράσινο πιπέρι

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε στα δυο. Με το κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και το υγρό εσωτερικό, τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Το σβήνουμε με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Προθερμαίνουμε τα πιάτα στο φούρνο. Όταν βράσει το αγγούρι, το λιώνουμε με το μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καγιέν και 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί να γίνει πηχτή. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε το τόνο στα ζεστά πιάτα και ρίχνουμε τη σούπα. Προσθέτουμε ένα κλαράκι άνηθο στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας