Σούπα αγγουριού με τόνο

photo

ΥΛΙΚΑ

2 αγγούρια

500 γρ. τόνος κονσέρβα τεμαχισμένος
200 γρ. κρέμα γάλακτος
χυμό λεμονιού
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1/4 κουταλάκι πράσινο πιπέρι

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε στα δυο. Με το κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους και το υγρό εσωτερικό, τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Το σβήνουμε με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Προθερμαίνουμε τα πιάτα στο φούρνο. Όταν βράσει το αγγούρι, το λιώνουμε με το μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καγιέν και 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί να γίνει πηχτή. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε το τόνο στα ζεστά πιάτα και ρίχνουμε τη σούπα. Προσθέτουμε ένα κλαράκι άνηθο στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας