Λαγάνα

photo

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

4 κουταλιές ελαιόλαδο

20 γρ. μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

2 ποτήρια χλιαρό νερό

σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε  ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Παράλληλα, ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το διάλυμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού. Προσθέτουμε αλάτι, και αρχίζουμε το ζύμωμα. Πρέπει να κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να παίρνουμε το αλεύρι από τα τοιχώματα του μπολ. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε το μπολ για 25 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη. Έπειτα πλάθουμε τη λαγάνα. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε την λαγάνα. Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι την επιφάνεια της λαγάνας και περιχύνουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η λαγάνα να ροδοκοκκινίζει.

 

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας