Λαγάνα

photo

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

4 κουταλιές ελαιόλαδο

20 γρ. μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

2 ποτήρια χλιαρό νερό

σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε  ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Παράλληλα, ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το διάλυμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού. Προσθέτουμε αλάτι, και αρχίζουμε το ζύμωμα. Πρέπει να κάνουμε κυκλικές κινήσεις ώστε να παίρνουμε το αλεύρι από τα τοιχώματα του μπολ. Συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε το μπολ για 25 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη. Έπειτα πλάθουμε τη λαγάνα. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε την λαγάνα. Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι την επιφάνεια της λαγάνας και περιχύνουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι η λαγάνα να ροδοκοκκινίζει.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας