Χταπόδι σχάρας

photo

ΥΛΙΚΑ


1 χταπόδι

ξύδι μπαλσάμικο
ξύδι λευκό
ξύδι κόκκινο
ελαιόλαδο
ρίγανη
θυμάρι
θρούμπι

αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια λεκάνη με νερό βάζουμε το χταπόδι, την σόδα, 1/2 φλιτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε καλά.

 

Ετοιμάζουμε την φωτιά που θα ψήσουμε το χταπόδι. Καθαρίζουμε την σχάρα μας, καίμε στα κάρβουνα την σχάρα και με μία λεμονόκουπα την καθαρίζουμε. Αλείφουμε ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το χταπόδι.

 

Ψήνουμε το χταπόδι στην σχάρα, ολόκληρο και κατόπιν το κόβουμε σε κομμάτια. Στο μπλέντερ χτυπάμε 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο. Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε περίπου 10' λεπτά να "σταθεί" .

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας