Ρεβυθόσουπα

photo

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι ρεβύθια

1 λεμόνι

6 ποτήρια λιπαρό ζωμό κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

αλάτι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (προαιρετικό)

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια να μουσκέψουν και την επόμενη μέρα τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στραγγίζεται τα ρεβίθια και τα ξεφλουδίζετε. Στη συνέχεια τα βάζετε στο μίξερ και τα κάνετε πουρέ. Στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψετε τη σούπα ρίχνετε τον ζωμό, τον βράζετε και προσθέτετε τα ρεβύθια, ανακατεύοντας καλά. Αλατίζετε, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά, περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετά λιπαρός προσθέτετε 3 κουταλιές βούτυρο. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση, πασπαλίζετε με δυόσμο και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστή, με λεμόνι.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας