Ρεβυθόσουπα

photo

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι ρεβύθια

1 λεμόνι

6 ποτήρια λιπαρό ζωμό κοτόπουλο

1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

αλάτι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (προαιρετικό)

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια να μουσκέψουν και την επόμενη μέρα τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στραγγίζεται τα ρεβίθια και τα ξεφλουδίζετε. Στη συνέχεια τα βάζετε στο μίξερ και τα κάνετε πουρέ. Στην κατσαρόλα που θα μαγειρέψετε τη σούπα ρίχνετε τον ζωμό, τον βράζετε και προσθέτετε τα ρεβύθια, ανακατεύοντας καλά. Αλατίζετε, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά, περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σούπα. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετά λιπαρός προσθέτετε 3 κουταλιές βούτυρο. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση, πασπαλίζετε με δυόσμο και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρεται ζεστή, με λεμόνι.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας