Πατατόσουπα με κάρυ

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες

1 1/2 κουταλιά του γλυκού κάρυ

1/4 λίτρου γάλα

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

1 κούπα νερό ή ζωμό λαχανικών

γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι

πιπέρι

λίγο ψιλοκομμένο πράσσο για γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε το ζωμό λαχανικών με το κάρυ και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε έως ότου βράσουν καλά. Περνάμε τις βρασμένες πατάτες από τον πολυκόφτη προσθέτοντας 1 κούπα νερό, ώστε να γίνουν ένα λείο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα πάλι πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να πάρει μία βράση και το σβήνουμε. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας