Βελουτέ σούπα αρακά με βασιλικό

photo

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αρακά

1 πράσο

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

3 κουταλιές σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

1 πρέζα ζάχαρη

80 ml κρέμα γάλακτος

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα δύο. Κόβουμε το λευκό μέρος του πράσου και το καρότο σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και τα βράζουμε με μισοσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε όλα τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και στο ζωμό που βράζει ρίχνουμε τον αρακά, το μισό βασιλικό λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Τότε, αλέθουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (αρακά+ζωμό) στο μπλέντερ, προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος. Επαναφέρουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα και, αν είναι πολύ αραιή, τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με βραστό νερό και τη βάζουμε να πάρει 1-2 βράσεις. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας