Μεξικάνικο κοτόπουλο με πιλάφι

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο

1/3 ποτηριού σάλτσα σόγιας

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 πιπεριές πράσινες

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεράκι καυτερό (χαλαπένιος)

2 καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 κομμάτια σέλινο ξιδάτα

λίγο μαύρο πιπέρι

1 πακέτο τοματόσουπα διαλυμένη σε 3 ποτήρια νερό

1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι

λίγη σάλτσα ταμπάσκο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και στη συνέχεια το βάζουμε να μαριναριστεί με τη σόγια και το σκόρδο για τουλάχιστον 1 ώρα. Κόβουμε τα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο) σε τετράγωνα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το καυτερό πιπεράκι. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τα υγρά του (τα οποία κρατούμε) και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα λαχανικά κι όταν ροδίζουν ελαφριά, προσθέτουμε το υγρό στο οποίο είχε μαριναριστεί το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη διαλυμένη σούπα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Όταν θα το σβήσουμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σκεπάζουμε με πετσέτα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας