Μεξικάνικο κοτόπουλο με πιλάφι

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο

1/3 ποτηριού σάλτσα σόγιας

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 πιπεριές πράσινες

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεράκι καυτερό (χαλαπένιος)

2 καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 κομμάτια σέλινο ξιδάτα

λίγο μαύρο πιπέρι

1 πακέτο τοματόσουπα διαλυμένη σε 3 ποτήρια νερό

1 1/2 ποτήρι ρύζι για πιλάφι

λίγη σάλτσα ταμπάσκο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και στη συνέχεια το βάζουμε να μαριναριστεί με τη σόγια και το σκόρδο για τουλάχιστον 1 ώρα. Κόβουμε τα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κρεμμύδι, σέλινο) σε τετράγωνα κομμάτια και ψιλοκόβουμε το καυτερό πιπεράκι. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τα υγρά του (τα οποία κρατούμε) και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα λαχανικά κι όταν ροδίζουν ελαφριά, προσθέτουμε το υγρό στο οποίο είχε μαριναριστεί το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη διαλυμένη σούπα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Όταν θα το σβήσουμε, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σκεπάζουμε με πετσέτα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας