Χταπόδι με ούζο

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι

1/2 ποτήρι κρασιού ούζο

5 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φύλο δάφνης

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

5 κρεμμύδια ξερά

μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι άσπρο σε κόκκους
κανέλα

γλυκάνισο
1 κουταλάκι ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο slow cooker ρίχνουμε 2,5 κουταλιές ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, το χταπόδι, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκορδο και τα μπαχαρικά. Στο τέλος ρίχνουμε το ούζο και τη ντομάτα στην οποία έχουμε ρίξει μέσα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι Ρυθμίζουμε για περίπου 5 ώρες στο δυνατό.

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Γουρουνόπουλο ψητό με μέλι

1 γουρουνόπουλο ολόκληρο,1 κουτ. γλυκού...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Σουφλέ ζυμαρικών

400 γραμμ. κοντά ζυμαρικά με τρύπα στη μέση, όπως πένες, πάκερι, ριγκατόνι, 2 κ.σ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ζυμαρικά με σάλτσα Αλφρέδο

H σάλτσα αυτή έγινε παγκοσμίως γνωστή από το εστιατόριο Alfredo στη Ρώμη. Είναι πολύ απλή, βασίζεται κυρίως στην φρεσκάδα των ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Ριζότο με παρμεζάνα

Σε κατσαρόλα λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρεις ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτεις το ...

Δείτε το άρθρο πατώντας ΕΔΩ

Οι συνταγές της εβδομάδας