Χταπόδι με ούζο

photo

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι

1/2 ποτήρι κρασιού ούζο

5 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 φύλο δάφνης

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

5 κρεμμύδια ξερά

μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι άσπρο σε κόκκους
κανέλα

γλυκάνισο
1 κουταλάκι ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Στο slow cooker ρίχνουμε 2,5 κουταλιές ελαιόλαδο, το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, το χταπόδι, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το σκορδο και τα μπαχαρικά. Στο τέλος ρίχνουμε το ούζο και τη ντομάτα στην οποία έχουμε ρίξει μέσα τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λάδι Ρυθμίζουμε για περίπου 5 ώρες στο δυνατό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας