Σαλάτα με γαρίδες και λαχανικά

photo

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες

100 γρ. σπανάκι

100 γρ. ρόκα

1/2 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες

1 αβοκάντο

1 κόκκινη γλυκιά στρογγυλή πιπεριά

 

 

Για το ντρέσινγκ:

5 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

1 κουταλάκι μουστάρδα τύπου Dijon

ψιλοκομμένο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τις πατάτες να βράσουν. Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του ντρεσινγκ, περιχύνουμε με το μισό τις πατάτες και τις ανακατεύουμε. Βάζουμε τις γαρίδες στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Κόβουμε το αβοκάντο και την πιπεριά σε κύβους και τα βάζουμε με τις πρασινάδες,την πιπεριά και τις πατάτες. Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες μαζί με το ζουμί τους και ανακατεύουμε.

 

 

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Οι συνταγές της εβδομάδας